یاشاسین آزربایجان یاشاسین تراختور

آذربایجان كولتور تانترماخ

تیراختور قبلا هم معمولی نبود

تیراختور قبلا هم معمولی نبود

خبرورزشی با درج مطلبی با عنوان “تراكتور آسیایی بسته شود”، ظاهرا خواسته تیراختور تقویت شود. ولی با لحنی نوشته كه گویا تیراختور برای اینها مصداق ضرب المثل آش كشك خاله است، كه مشخصا به موارد زیر می توان اشاره كرد:

- تراكتورسازی دیگر یك تیم معمولی نیست!!

- مطمئنا هیچ فوتبالدوستی نمی خواهد شاهد باشد كه تراكتورسازی در آسیا زنگ تفریح حریفان باشد!!

در این مورد باید پاسخ داد كه اولا تیراختور قبلا هم معمولی نبود. تیمی كه در همان بدو حضور مجدد در لیگ برتر، بیشترین تعداد تماشاگران را در همه جا و در هر شرایط آب و هوایی دارد، و نیامده مدعی شده، هرگز معمولی نبوده است. ولی معلوم نیست چرا آنها وقتی پشتیبانی قاطع و منحصر به فرد طرفداران تیراختور را می دیدند چرا ككشان نمی گزید و اوضاع را معمولی و غیر مهم ارزیابی می كردند!؟

و ثانیا، تیراختور با همین تیم فعلی كه دارد هر سه تیم سپاهان و استقلال و پیروزی را كه در آسیا از گروه خود صعود كرده‌اند، شكست داده است. بنابراین طرفداران تیراختور هیچ نگرانی از این بابت ندارند كه تیراختور در آسیا به زعم آقایان زنگ تفریح شود!! بلكه طرفداران میلیونی تیراختور بسیار فراتر از اینهاست و اگر تیم تقویت شود نه برای زنگ تفریح نشدن، بلكه برای حضور تمام عیار و تلاش برای كسب عنوان آسیایی است.

تكرار داستان محرومیت برای تیراختور

فصل تمام شد ولی باز هم مثل سال قبل، محرومیتهایی پیش از شروع فصل بعد، شامل حال تیراختور شد، البته اگر امیرپاشا از تیراختور نرود! البته این بار به جای تماشاگران، مربیان دو جلسه حق حضور روی نیمكت را ندارند! داستان هم بر می گردد به مشاجره میان مربیان تیراختور و مس سرچشمه؛ من كه مانده‌ام چرا در این دعوا حكم مربیان تیراختور سنگین تر است!

دعوای زرگری سر بلیت فروشی

یك نكته مغفولی هست كه به آن پرداخته نشده است. همگی در جریان اختلاف سر چگونگی بلیت فروشی بازی‌های تیراختور هستیم؛ ولی گویا از جزئیات و چند و چون آن زیاد مطلع نیستیم؛ ولی چون گفته می شد چرا نباید درآمد حاصل از پول بلیتها به جیب باشگاه نرود شاكی بودیم. در بازی تیراختور-ملوان كه بلیت را خود باشگاه می فروخت، در حالی‌كه تخمین، حول و حوش 50 هزار نفر و حداقل چهل هزار نفر بود، تعداد تماشاگران سی و چهار هزار و خرده‌ای اعلام شد؛ ولی گویا دعوا دعوای زرگری بوده است!

نظرسنجی: اگر ‘كمال پاشا’، جایش را به ‘امیر پاشا’ نمی داد…

این روزها كه شایعات نقل و انتقالات داغ است، فقط باید منتظر ماند و دید كه بالاخره كی به كجا خواهد رفت. اما آنچه در باشگاههای دیگر مشخص است ، حتی امثال مدیرروستا و دایی و استیلی و … هم مشتری پر و پا قرص دارد، چه برسد به سرمربی تیمی كه فقط با دو سه سوت مغرضانه و غلط، و یا یكی دو تعویض دیرهنگام و … از تصاحب جام قهرمانی بازماند و به دومی قناعت كرد؛ یعنی امیر قلعه‌ نویی كه افتخارات مربیگری‌اش بسیار است. حالا هم فصل تمام شده و به نظر می رسد قلعه‌نویی در تیراختور لااقل یك سال دیگر خواهد ماند و ما هم از این بابت خوشحال خواهیم شد. اما در این میان بازار گرمی‌هایی هم اگر بشود طبیعی است و بنابراین این هم باید طبیعی باشد كه در زمان عقب بر گردیم و ببینیم، اگر كمال پاشا جایش را به امیرپاشا نمی داد، آیا تیراختوری كه در یك روند صعودی، در سال اول حضور در لیگ برتر هفتم(كه باید سهمیه را كسب می كرد)، و در سال دوم پنجم شد(كه باید دوم یا قهرمان می شد)، آیا در لیگ این فصل كه تعداد مدعیانش كمتر هم شده بود و تیم پنجاه امتیازی صبا آسیایی شد، حداقل رتبه سومی را از آن خود كند!؟ البته همانطور كه در سطور فوق ذكر شد، تیراختور امسال باید با بالای 70 امتیاز قهرمانی را با اقتدار از آن خود می كرد و نمی خواهیم از ارزشهای قلعه‌نویی بكاهیم؛ ولی در فوتبال حرفه‌ای، عواملی چون”صرفه اقتصادی” و بهره‌وری اهمییت دارند، سؤال زیر مطرح می شود. لطفا شما هم نظرسنجی”اگر كمالوند ابقاء می شد و قلعه نویی به جای او نمی آمد، تیراختور در این فصل، چند امتیاز كسب می كرد؟” شركت كنید:

http://tiraxturum.blog.com

آیدین كسائی

آرديني اوخو
شنبه 30 اردیبهشت 1391
بؤلوملر : إدمان,

قلعه نویی شنبه با تراكتور می بندد

قلعه نویی كه امسال برای بازگشت به استقلال دورخیز كرده بود به علت مخالفتهایی كه به خصوص از طرف خانواده وی وجود دارد یك فصل دیگر در تراكتور خواهد ماند

امیرقلعه نویی به احتمال زیاد فردا (شنبه) قرارداد خود را با تركتورسازی تمدید خواهد كرد.
به گزارش «دنیای صنعت» به نقل از گل ، قلعه نویی كه امسال برای بازگشت به استقلال دورخیز كرده بود به علت مخالفتهایی كه به خصوص از طرف خانواده وی وجود دارد یك فصل دیگر در تراكتور خواهد ماند.

منابع گل گزارش می دهند تغییر و تحولات در تراكتورسازی امنیت خاطرقلعه نویی را فراهم كرده است و او بی میل به ادامه كار در تبریز نیست.

گل

آرديني اوخو
شنبه 30 اردیبهشت 1391
بؤلوملر : إدمان,

نه‌دن تیراختور اورك‌دن سئویلیر؟

گئجه یاری‌سی‌دیر؛ فوتبول دالغاسی(موج فوتبال) وئرلیشینده، فوتبول فئدراسیونون هیأت رئیسه سئچیمی، و اورا “اوستان” نوماینده‌لرینین یول تاپماسی‌نین گركلی اولدوغوندان دانیشیرلار. آما بئله دانیشیردیلار، سانكی بورالاردا آزربایجان‌ كی هئچ، كانادا دان توت آلاسكایا یئرلشیب! “آزربایجان” یئرینه او قدر “شومالیغرب” دئدیلر، منه ائله گلدی كی بوندان سونرا تیراختورو آلقیشلایاندا، “یاشاسین آزربایجان” یئرینه، “یاشاسین شومالیغرب” دئیه‌ك!!

تیلویزیونون انگین باسیب، اوزانیرام یاتام. بئله باشیمیزی قاتمیشیق تیراختورون سونوجلاری، و حتی بیر ایكی دنه اویونچونون آلت‌دان گئیدیكلری گؤی گؤینكلره(!)، آز قالیر تیراختورون بیر كولوب دان اوستون اولماق نه‌ده‌نینی اونوداق!

یارین قیش سونونون ایكینجی گونو، فئوریه‌نین 21جی گونو، دونیالیق آنادیلی گونو، و بو مملكت‌ده آنادیلی عمد ایله اونودولان گوندور! یونئسكونون گئنل آپاریجی‌سی ایرینا بوكووا، 2012 جی ایلی‌نین آنادیلی گونونه وئردیگی ساوینین باشیندا، نئلسون ماندئلانین بو گؤزل سؤزونو یازمیشدیر:

Nelson Mandela once said that “If you talk to a man in a language he understands, that goes to his head. If you talk to him in his language, that goes to his heart”. (un.org)

توركجه‌سی اولار: “بیر اینسان ایله، بیلدیگی دیلینده دانیشسان، سؤز اونون باشینا گئدر. اونون اؤز دیلینده دانیشسان، اونون اورگینه گئچر“. آزربایجانلیلارین نه‌دن تیراختوردان سونرا باشقا تاخیملاری سئومه‌دیكلری، و تیراختورو سینیرسیز سئومكلری‌نین رمزی بودور. بیلمه‌یه‌نلری بیلسینلر.

اؤز وارلیقلاری و كیملیكلرینی قوروماغا بیرینجی اؤنم وئرنلره، بو گونو قوتلو اولسون دئییرم.

یاشاسین تیراختور، یاشاسین آزربایجان

آیدین كسائی

http://tiraxturum.blog.com

آرديني اوخو
شنبه 30 اردیبهشت 1391
بؤلوملر : إدمان,

تیراختور 2 ملوان صفر؛ نایب قهرمانی سرخهای آزربایجان و افسوس فرصتهای از دست رفته

 

Tiraxturfans.Com. تیراختور در حضور افزون بر 40 هزار هوادار پرشور خود با پیروزی مقابل ملوان برای نخستین بار در تاریخ باشگاه به نایب قهرمانی لیگ برتر دست یافت.

شروع طوفانی تیراختور درست در دقایق 3 و 6 سبب فرو ریختن دروازه ی ملوان برای دو بار توسط فلاویو لوپز و محمد براهیمی گشت تا هواداران به تماشای یك مسابقه ی پرگل و جذاب امیدوار شوند. ملوان كه در دقابق ابتدایی مسابقه ساختار تیمی خود را بهم ریخته می دید در ادامه بخود آمده و چند بار در ضد حملات خطرناك ظاهر شد اما عكس العملهای عالی محسن فروزان دروازه ی تیراختور را بسته نگه داشت تا دو تیم با پیروزی 2 بر صفر تیراختور به رختكن بروند.

در نیمه ی دوم ملوانیها انسجام بیشتری به بازی خود داده و به نسبت نیمه ی اول تسلط بیشتری بر توپ و میدان پیدا نمودند و در مقابل تیراختور نیز بطور جسته و گریخته برای افزودن بر گلهای خود تلاش نمود اما تلاش هیچكدام از آنها مثمر ثمر واقع نشد تا این مسابقه با پیروزی 2 بر صفر تیراختور به نقطه ی پایانی خود رسیده و تیراختور ماراتن پرفراز و نشیب لیگ یازدهم را با كسب عنوان نایب قهرمانی به اتمام برساند.

در مسابقه ی حساس همزمان سپاهان در اصفهان با تساوی 0-0 مقابل مس سرچشمه متوقف شد تا تنها با اختلاف یك امتیاز نسبت به تیراختور برای سومین فصل پیاپی و برای چهارمین بار در كل ادوار لیگ برتر به عنوان قهرمانی دست یابد. قهرمان شدن سپاهان فقط با یك امتیاز بیشتر، بیش از پیش افسوس فزصتهایی كه به سادگی در طول فصل، بوِیژه با تساوی هفته ی قبل مقابل مس سرچشمه برای تیراختور و خیل عظیم هوادارانش از دست رفت را بر جای گذاشت.

در دیگر مسابقه استقلال در استادیوم آزادی با پیروزی 3 بر صفر مقابل نفت تهران با توجه به تفاضل گل كمتر نسبت به تیراختور در جایگاه سوم قرار گرفت و نفت را نیز از دستیابی به مقام چهارمی و صعود به آسیا باز داشت.

گرچه با قدری دقت، احساس مسئولیت بیشتر و دوری از برخی حواشی ضربه زننده و البته نبود حاشیه سازیها، اشتباهات فاحش و مفتضحانه ی داوران علی الخصوص در بازی با استقلال، حق خوریها، سنگ اندازیها و چوب لای چرخ كردنهای معمول فوتبال ایران، تیراختور براحتی می توانست جام قهرمانی را نیز بالای سر ببرد اما امید است كه كادر فنی تیم، مدیریت باشگاه و سایر اركان دخیل در اداره ی تیم با درس گیری از نتایج این فصل تیراختور و دوری از برخی اشتباهات زمینه ی قهرمانی آن را برای فصل دوازدهم مهیا سازند.

پورتال هواداران تیراختور كسب عنوان نایب قهرمانی سرخهای آذربایجان را كه خیل عظیم عاشقان این تیم نقش ویژه ای در نیل به آن داشتند به آحاد ملت قهرمان آزربایجان تبریك و تهنیت گفته و برای تیم محبوب آزربایجان آرزوی درخشش در آسیا و روزهایی پر از پیروزی و موفقیت می نماید.

.

آرديني اوخو
دوشنبه 25 اردیبهشت 1391
بؤلوملر : إدمان,

نایب قهرمانی تیم تیراختور را به تمام آزربایجانیها تبرك عرض الیوروم

تیم تیراختور تنها با یك امتیاز قهرمانی را از دست این در حالی است كه سرمربی تیم تیراختور آزربایجان

امیر پاشا گفت : كه 12 امتیاز ما را داروران (تركی و ممبینی ) از ما گرفتند

بعد از دومی تیم تیراختور آزربایجان تمام آزربایجان در غرق شادی شده است و از تمام آزربایجانی های دعوت میشود در تمام این سرزمین به شادی بپردازند

و شادی خود را با دیگران تقسیم كنند

با تشكر مدیریت سایت : آنا وطن سؤزو

آرديني اوخو
جمعه 22 اردیبهشت 1391
بؤلوملر : إدمان,

بابك كیست و انگیزه ای قیام سرخ جامگان چیست؟

البته هر كس حق دارد, درباره­ی مسائل ملّی و تاریخی خود فكر كند, مطالعه و تحقیق انجام دهد, نتیجه­ی مطالعات و تحقیقات خود را بیان كند؛ ولی شرعاٌّ و اخلاقاٌّ احدی عذر و بهانه­ای برای اغفال مردم و تحریف افكار عمومی را ندارد و نباید حقایق تاریخی و مصالح ملّی مردم و مملكت را فدای اغراض شخصی خود نماید. آنچه مسلّم است و در اغلب منابع تاریخی به آن اشاره شده, این است كه, در زمان خلفای عباسی در اغلب ممالك اسلامی قیامهای بزرگ و كوچك به علیه دستگاه خلافت رخ می­داد. البته هر یك از این قیامها انگیزه­ی خاصّ خود را داشت كه می­توان به قیامتهایی در خراسان, طبرستان, سیستان و آذربایجان اشاره كرد. قیام آذربایجان و یا قیام «آل­گئییملی­لر» سرخ جامگان در منطقه گوهستانی قاراداغ آذربایجان جنوبی روی داده و مركز فرماندهی و رهبری آن در بالای صخره­ای عظیم در ارتفاعات شهرستان «كلیبر» امروزی و در قلعه­ای به نام قلعه­ی « بَذ » بَی,[1] یعنی «قلعه­ی بابك» امروزی بود. قیام مزبور بیش از چهل سال ادامه یافت. سرخ جامگان در این مدت بارها با سپاهیان خلفای عباسی كه به سركوب آنان فرستاده می­شدند جنگیدند, كشتند, كشته شدند, با خون خود دشتها, درّه­ها و كوههای آذربایجان را سیراب و از ناموس و میهن خود دفاع كردند و بارها طعم تلخ شكست را به قوشونهای خلفا چشاندند. خلفایی كه اسلام را برای حكومت, اغفال تودة مردم و چپاول آنان آلت دست قرار داده بودند. خلفایی كه خود را خلیفة خدا در روی زمین وانمود می­كردند, نمازهای جمعه مصلحتی برگزار می­كردند, به حج می­رفتند . ولی در زندگی شخصی آنان اثری از اسلام دیده نمی­شد. المعتصم­بالله كه یكی از فرزندان هارون خلیفة عباسی بود, بعد از برادرش مأمون به مسند خلافت تكیه زد. او برای فائق آمدن به نهضت آذربایجان كه با وجود آن آرامش خلفای ماقبل او سلب شده بود, راهی جز دست زدن به حیله­ی ناجوانمردانه پیدا نكرد و برای عملی كردن نقشة خود از شخصی به نام «آﭬـشین» «awşin» كه از تركان اؤزبك بود و شاید به وسیله­ی او راحت­تر ­می­توانست به بعضی از سرداران و سركردگان سرخ جامگان ترك آذربایجان[2] نفوذ كند, استفاده كرد. و متأسفانه موفّق هم شد. آﭬـشین بعضی از سركردگان سرخ جامگان را با وعده و وعید از اطراف بابك پراكنده ساخت سپس با جنگی نابرابر بابك را از قلعه به پایین كشید و با حیله­ و دسیسه­ی سهل ­ابن­سُمبات كه احتمالاٌّ ارمنی هم بود و از طرف خلیفه فرمانروایی قسمتی از مناطق شمال رود ارس را در دست داشت, او را دستگیر و به مركز خلافت یعنی «سامّرا» منتقل و در نتیجه سر سختی كه در برابر خلیفه هم از خود نشان داد, مصله و پس از آن به قتل رسید. *** آنچه در مقالات و سخنرانیها درباره­ی قیام سرخ جامگان كمتر مورد توجه قرار گرفته, بررسی عقاید دینی آنان از راه تعقّل و تفّكر می­باشد. همانطور كه قبلاٌّ نیز اشاره شد, عدّه­ای آنان را مسلمان دانسته و برای اثبات ادعای خود ادّله و براهینی نیز ارائه می­دهند. عدّه­ای نیز آنان را غیر مسلمان دانسته و یا غیر مسلمان معرفی كرده­ كه بتواند به راحتی به بدگویی و تخریب وجهه­ی آنان بپردازد. در برابر نظر این اشخاص باید گفت: اوّلاٌّ سرخ جامگان مسلمان بودند, به این دلیل كه مردم آذربایجان در زمان خلیفه­ی دوم « عمر ابن­خطّاب» اسلام را پذیرفته بودند در این صورت چگونه می­توانیم بگوییم عدّه­ای غیر مسلمان در نقطه­ای از مملكت اسلامی آنهم به مدت چهل سال اگر نگوییم حكومت محلّی كوچكی را تشكیل داده بودند, می­توانیم بگوییم كه سازمان و تشكیلات سیاسی – نظامی مقتدری را به هم رسانده كه در صورت لزوم می­توانستند در مقابل سپاهیان رزم آزموده و تا دندان مسلح هزاران نفری خلفای عباسی مقاومت كنند و آنان را از آذربایجان دور نمایند. تأمین غذا, پوشاك, سلاح, مركب, علوفه و تجهیزات اسبان و غیره برای عدّه­ای غیر مسلمان در مركز بلاد اسلامی آنهم در آن دوران كاملاٌّ غیر ممكن بود. یعنی مسلمانان به هیچ وجه به خود اجازه نمی­دادند, كسانی كه آیین آنان را قبول ندارند, با آنان داد و ستد كنند و مایحتاج آنان را فراهم آورند. پس همكاری و تأمین مایحتاج آنان و عدم ممانعت از استقرار آنان در بین خودشان به این معنی است كه آنان را در هر آیینی كه بودند, قبول داشتند و در حین هجوم سپاهیان خلیفه, همین مردم مسلمان نه تنها به یاری سپاهیان خلیفه­ نمی­شتافتند, بلكه بابك و بابكیان را پشتیبانی می­كردند و اگر چنین نبود, یعنی حمایت مردمی در پشت سرخ جامگان نبود هرگز نمی­توانستند به مدت بیش از چهل سال در آن منطقه مقاومت و با سپاهیان مجهز خلیفه مقابله كنند. به بیان ساده­تر, اگر مسلمان هم نبوده باشند, برای مردم مسلمان بهتر از خلفایی بودند كه به نام اسلام, اموال و نوامیس مردم را پایمال می­كردند به همین دلیل هم مردم عاقل و فهیم آذربایجان كافر یك­رو و مردانه­صفت را به منافق مسلمان­نمای چندین چهره ترجیح می­دادند. اگر به قرآن هم مراجعه كنیم می­بینیم, خداوند نیز منافقین یعنی مسلمان­نمایان را كه اسلام و قرآن را دست آویز و مستمسك برای رسیدن به مقام و مال و منال و غیره قرار داده بودند, بیشتر از كافرانی كه صراحتاٌّ می­گفتند: ما ایمان نمی­آوریم, نكوهش می­كند. به عبارتی دیگر از نظر قرآن نیز منافقین یعنی مسلمان­نمایان, مذموم­تر, پست­تر و منفورتر از كافران یعنی كسانی هستند كه به دین اسلام نه گرویدند. اگر به تاریخ بعد از اسلام و زندگی ائمه معصومین هم دقت كنیم, متوجه می­شویم كه همة قاتلین ائمه شهید, منافقین و حكّامی بوده­اند كه به ظاهر برای حفظ مصالح اسلام و در حقیقت برای حفظ حكومت خودكامه­ی خود و ادامه چپاول اموال و نوامیس مردم پا برهنه دست به چنین جنایات تاریخی زده­اند. در جواب عدّه­ای از قلم بدستانی كه ادّعا می­كنند: بابك و سپاهیان او با اسلام و مسلمانان می­جنگیده و در مقابل اسلام صف­آرایی كرده­اند باید بگوییم:اگر شما خلفای عباسی را با آن جنایاتی كه مرتكب می­شدند و امامان شیعه را با حِیَل مختلف به قتل می­رساندند, مسلمان بدانید, در این صورت بابك با مسلمانان جنگیده است؛ ولی اگر امام هفتم شیعیان امام موسی­كاظم (ع) كه توسط هارون خلیفه­ی عباسی محبوس و سپس شهید شد و نیز فرزند آن حضرت امام رضا (ع) توسط فرزند هارون عباسی یعنی مأمون مسموم و شهید گردید, همچنین امام محمدتقی (ع) كه توسط المعتصم­بالله مسموم و به شهادت رسید و سایر امامان شیعه را امام و طرفدار حق و عدالت می­دانید, هرگز نمی­توانید قاتلین آنها یعنی هارون, مامون و معتصم را مسلمان و خلیفه­ی اسلام بدانید و كسانی را كه با آنان و قول­خورگان آنان جنگیده نكوهش نمایید. بابك و بابكیان چه مسلمان باشند و چه نباشند با منافقین و با دشمنان امامان معصوم شیعه جنگیده­اند. و اگر مرامشان دفاع از اسلام و امامان شیعه نبوده باشد, دفاع از حقوق اوّلیه و نوامیس ملّی و خانوادگی مسلمانان بوده است و اگر نگوییم, در كنار ائمّه­ی معصومین با خلفای منافق عباسی مبارزه می­كردند, می­توانیم بگوییم كه امامان و سرخ جامگان هر دو طرف مقابل خلیفه بوده و هر دو مظلوم یك دستگاه حكومتی واقع شده بودند. در نتیجه مبارزات بابك و سرخ­جامگان نه تنها مبارزه با اسلام نبود, بلكه خواه- ناخواه خدمت به اسلام واقعی و عدالت بود. اگر ائمه با كلام گهربار و آگاهی دادن به مردم ماهیت دستگاه خلافت را بر ملا می­كردند, سرخ­جامگان نیز با همان دستگاه خلافت به مبارزة مسلحانه می­پرداختند. در نتیجه خلفای عباسی امامان شیعه و مبارزان آذربایجان را مانع رسیدن به مقاصد شوم خود می­دانسته, با هر دو دشمنی می­ورزیدند. این حقیقت تاریخ است. ——————————————————————————– [1] - تغییر حرف «ذ» به «ی» در تركی قدیم و بویژه در كتاب دیوان لغات­الترك بیشتر به چشم می­خورد. [2] - ممكن است كسرویست­ها و طرفداران جعلیّات احمد كسروی ادّعا كنند كه زبان آذربایجان بعد از آمدن سلاجقه به تركی برگشته است. در جواب این عدّه باید گفت: در كتاب «قرآنِ كریم و اقوام» نوشته­ی مرحوم پروفسور زهتابی كه با استناد به منابع موثّق به رشته­ی تحریر در آمده است, می­خوانیم: - والی آذربایجان در زمان خلیفه عثمان ­ابن­عفّان, كه با روی كار آمدن حضرت علی از آذربایجان راهی دمشق شد و به معاویه پیوست. در گزارش خود ار آذربایجان به معاویه می­گوید: مردم آذربایجان به زبان تركی صحبت می­كنند. گذشته از این, مگر سلاجقه از شرق و از خراسان وارد ممالك ایران نشدند و مگر سالها در همة ممالك ایران حؤكمرانی نكردند؟ چرا تنها زبان یك مملكت, آنهم آذربایجان را عوض كردند؟ همچنین اكنون با وجود این همه رسانه­ها و تحصیل اجباری به زبان فارسی, مطبوعات, روزنامه­ها, ارعاب, توهین, تحقیر, تحمیل, تطمیع, زبان مردم آذربایجان, كردستان, بلوچ, خوزستان, گیلك, تركمن و غیره به فارسی برنگشته و فقط اگر مجبور باشند. به زبان فارسی صحبت می­كنند؛ ولی در زمان سلجوقیان بدون همه­ی راهكارها و ابزارهای صنعتی امروزی و بدون اجباری كه در عصر حاضر اعمال گردید, چگونه ممكن است زبان ملتی( از زبانی كه اصلاٍّ وجود نداشته, و اگر وجود می­داشت, باید مثل سایر زبانهای مرده در هزاران سال قبل, از این زبان هم اثری كتبی, سنگ نوشته, اثر افواهی و فولكلوریك به جای می­ماند.) به زبان تركی تغییر كند؟

آرديني اوخو
پنجشنبه 21 اردیبهشت 1391
بؤلوملر : تاریخی,

وطنیم آزربایجان

هاچان، بیرده،گورم سنی
آنا یوردوم،آنا وطن
گول اوزووه، حسرت قالیب
سن سیز، گلدیم جانا، وطن
مین داوادا،مین دویوشده
بولاشمیسان قانا،وطن
كیم دور سنه،ایری باخا؟
كیم دور،سنی دانا،وطن؟
جانیم اولسون،سنه قربان
آزربایجان، آزربایجان

آرديني اوخو
پنجشنبه 21 اردیبهشت 1391
بؤلوملر : إدمان,

بنای پاسارگاد مقبره كوروش نیست !

 بنای پاسارگاد مقبره كوروش نیست !

    حسن راشدی 

     چندی پیش در وبلاگی ‘ تصویر فردی به نمایش گذاشته شده بود كه برای اظهار بندگی به كوروش  سر سلسله هخامنشیان ‘  به پای مقبره ای كه به نام وی در پاسارگاد منسوب است ‘ افتاده و بر خاك آن سجده می كرد ! و این در حالی است  كه  بنایی كه به نام مقبره كوروش در پاسارگاد مشهور  است نمی تواند  قبر كوروش هخامنشی باشد !

     قبر كوروش كه گفته می شود در پاسارگاد است ، افسانه ای بیش نمی تواند باشد ؛ زیرا  آنچه كه امروز به قبر كوروش مشهور است  در كتابهای تاریخی حمداله مستوفی ‘ ابن بطوطه و دیگر سیاحان و مورخان قرون گذشته  و در میان مردم محل به " مقبره مادر سلیمان" مشهور بوده كه در دوره پهلوی اول آنرا به نام  "مقبره كوروش " به مردم معرفی كردند !

پاسارگاد به چندین دلیل نمی تواند مقبره كوروش باشد كه به سه تا از آنها اشاره می شود  :

     1-  كوروش در جنگ با ماساژتها ، یعنی با تركان  ماقبل میلاد مسیح ، به دست ملكه توموروس ‘ بانویی كه رهبری و پادشاهی تركان ماساژت را به عهده داشته كشته می شود ، محل كشته شدن كوروش طبق روایت هرودوت مورخ مشهور یونانی، شمال رودخانه آراكس ( آراز = ارس ) بوده ، ولی "پیر نیا " مورخ ایرانی دوران پهلوی بر هرودوت ایراد گرفته و محل كشته شدن وی را نه شمال رود ارس ‘ بلكه شمال رود جیحون می داند ؛ با توجه به نوشته های تاریخی هرودوت و پیرنیا ‘ و تاكتیكهای جنگی  قرون گذشته و حتی كنونی   ‘  اصولا در جنگ، فرمانده كل قوا در پشت و منتها الیه لشگر و مسئول فرمان حمله و تنظیمات قوا ست ؛ وقتی درجنگی فرمانده كل قوا (كوروش ) كشته می شود ، یعنی شكست كامل لشكر مهاجم و نابودی كامل قوای مهاجم كه نتیجه اش جز  از بین رفتن روحیه مقاومت سربازانی كه احتمالا از جنگ جان سالم بدر برده اند و پا به فرار گذاشتن كسانی كه  كشته نشده اند  نیست !

      در موقعیتی كه كوروش كشته می شود و سرش از تنش جدا می شود و به دست ملكه تومروس می افتد ، كدام سرباز زنده مانده و روحیه باخته پارس و با كدام  جرئت می تواند  جسد بدون سر كوروش را از میان سربازان فاتح تومروس پیدا كند و كشان-كشان از میان آنها خارج  كند و تا پاسارگاد شیراز ببرد ؟!

     2- اگر كوروش در شمال ارس كشته شده باشد فاصله این مكان تا پاسارگاد به بیش از 1500 كیلو متر و اگر در شمال رود جیحون كشته شده باشد به بیش از 2000 كیلومتر می رسد ،فرض كنیم سرباز پارس با روش و ترفند خاصی كه بر كسی روشن نیست  جسد كوروش را از میان لشگر پیروز تركان ماساژت بیرون آورده باشد،  در آن زمان این فاصله 1500 یا 2000 كیلومتر را همراه باجسد  با چه وسیله و سرعتی  تا پاسارگاد طی كرده كه سربازان پیروز ماساژت نتوانستند  وی را تعقیب كنند و سرباز پارس با خیال راحت جسد كوروش را تا پاسارگاد برده و در طول این مدت  جسد هم متلاشی نشده است ؛  بطور متوسط هر انسان با پای پیاده و یا با اسب و الاغ در حالت نرمال در یك ساعت می تواند 6 كیلومتر راه طی كند و اگر فرض كنیم سرباز پارس روزی 10 ساعت راه طی كرده باشد و  اگر جنگ در شمال رود ارس اتفاق افتاده باشد   حداقل  مدت 25 روز و اگر جنگ در شمال رود جیحون اتفاق افتاده باشد حد اقل 33 روز طول می كشیده كه این سرباز بدون استراحت ‘ جسد را به پاسارگاد ببرد كه در این مدت جسد كاملا متلاشی می شده است  .

     3- كوروش دین زرتشتی داشت و در آیین زرتشت اجساد مردگان را دفن نمی كردند ( زرتشتیان تا چندی پیش هم  مردگان خودرا دفن نمی كردند ؛ الان از  روش مدرن برای توجیه مسئله استفاده می شود ) و اجساد مردگان را بر بالای تپه ها می گذاشتند تا طعمه پرندگان گوشتخوار و درندگان شود ؛ ( تپه ای در غرب شهر یزد در گذشته مختص مردگان زرتشتیها بوده است ) چرا كه معتقد بودند جسم مرده نجس است و با دفن شدن ، خاك پاك  را هم نجس می كند؛ حال اگر بر فرض محال این جسد به پاسارگاد هم آورده شده باشد ، جسد كوروش طبق آیین زرتشت نمی توانست دفن شود و مقبره ای هم برایش ساخته نمی شد  !

     لذا  بنای پاسارگاد به هیچوجه نمی تواند مقبره كوروش باشد و اگر مقبره مادر سلیمان هم نباشد مكان مقدسی برای مسلمانان محل بوده كه به " مقبره مادر سلیمان " مشهور بوده است .  

 مرگ كوروش به روایت هرودوت:

     كوروش بعد از فتح بابل به قصد جنگ با  ماساژتها  ‌‌عازم آن دیار می شود .هرودوت می نویسد كه در آن هنگام،زنی به نام تومیریس،ملكه ماساژتها بود و پس از درگذشت شوهرش بر تخت سلطنت نشسته بود.كوروش برای او پیامی فرستاد  و وانمود كرد كه طالب وصلت با اوست.اما پاسخ مطلوبی دریافت نكرد.زیرا ملكه می دانست كه قصد كوروش ازدواج با او نیست،بلكه تصرف قلمرو وی می باشد. پس كوروش به جنگ پرداخت و پس از عبور از رود " آراكس " ‘ تاخت و تاز خود را در سرزمین ماساژتها آغاز كرد. پیش از  نبردی كه با گروهی از ماساژتها رخ دهد  پسر تومیریس به نام سپارگاپیس نه در میدان جنگ و مبارزه جنگی ‘ بلكه در ترفندی فریبكارانه به دست پارسیان اسیر شد ؛سپارگاپیس از كوروش درخواست كرد  كه غل و زنجیر را از او بردارند تا لب به سخن گشاید .  به محض اینكه دستانش آزاد شد خود را از شدت ننگ و عار اسیر شدن كشت !   ملكه كه از نصیحت كوروش برای پرهیز از جنگ نا امید شده بود و از كشته شدن پسرش نیز آگاه شد به سوی جنگ شتافت و در نبردی بسیار سخت و خشن،سرانجام ماساژتها غالب آمدند و بسیاری از سپاهیان پارس كشته شدند و كوروش هم در آن جنگ كشته شد.

      ملكه‘ به تلافی اصرار كوروش به جنگ و خونریزی و كشته شدن پسرش،سر كوروش را در خیكی پر از خون فرو برد و گفت كه  " ای خونخوار سیری ناپذیر ؛ آنقدر بخور تا از خون سیر شوی !"


قایناق: اولو اولوس


آرديني اوخو
چهارشنبه 20 اردیبهشت 1391
بؤلوملر : إدمان,

مجموعه كامل ترانه های مسابقات یوروویژن 2012 جمهوری آذربایجان

مجموعه كامل ترانه های مسابقات یوروویژن 2012 جمهوری آذربایجان

در حالی كه شمارش معكوس تا روز افتتاحیه یعنی ۶ خرداد ۱۳۹۱ برای شروع مسابقات یوروویژن ۲۰۱۲ در جمهوری آذربایجان آغاز شده است. مجموعه ترانه های اجرایی راه یافته به این دوره از رقابت ها به این شرح اعلام شد:


Avstrya
Trackshittaz - Woki Mit Deim Popo

Albaniya
Rona Nishliu - Suus

Belarusiya
Litesound - We are the heroes

Belçika
Iris - Would You

Böyük Britaniya
Engelbert Humperdinck - Love Will Set You Free

Monteneqro
Rambo Amadeus - Euro Neuro

Bosniya və Herseqovina
Maya Sar - Korake Ti Znam

Ruminiya
Mandinga - Zaleilah

Moldova
Pasha Parfeny - Lautar

Serbiya
Zeljko Joksimovic - Nije Ljubav Stvar

Portuqaliya
Filipa Sousa - Vida Minha

Finlandiya
Pernilla Karlsson - Nar Jag Blundar

Sloveniya
Eva Boto - Verjamem

Rusiya
Buranovskiye Babushki - Party For Everybody

Slovakiya
Max Jason Mai - Don't Close Your Eyes

İspaniya
Pastora Soler - Quedate Conmigo

Estoniya
Ott Lepland - Kuula

Bolqarıstan
Sofi Marinova - Love Unlimited

İtaliya
Nina Zilli - L'Amore e Femmina

Makedoniya
Kaliopi - Crno i Belo

Niderland
Joan Franka - You And Me

İsveç
Loreen - Euphoria

Türkiyə
Can Bonomo - Love Me Back

İrlandiya
Jedward - Waterline

İzrail
Izabo - Time

Gürcüstan
Anri Jokhadze - I'm Jocker

Latviya
Anmary - Beautiful Song

Xorvatya
Nina Badric - Nebo

Macaristan
Compact Disco - Sound Of Our Hearts

Almaniya
Roman Lob - Standing Still

Fransa
Anggun - Echo (You and I)

Norveç
Tooji - Stay

İslandiya
Greta Salome & Jonsi - Mundu Eftir Mer

Ukranya
Гайтана - Be My Guest

Danimarka
Soluna Samay - Should've Known Better

Kipr
Ivi Adamou - La La Love

İsveçrə
Sinplus - Unbreakable

Malta
Kurt Kalleya - This is the night

Litva
Donny Montell - Love Is Blind

San Marino
Valentina Monetta - Facebook
 
برای دانلود فایل های صوتی بر روی گزینه های زیر كلیك كنید:
 
 
 
 
 

آرديني اوخو
سه شنبه 19 اردیبهشت 1391
بؤلوملر : إدمان,

تفاوت ها را می بینی رفیق: این به خاطر دفاع از زبان مادریش می شود تهدید ملی! او به خاطر شوشولش می شود قهرمان ملی!

 

در كشورهای چند ملیتی و چند فرهنگی و زبانی چون ایران همیشه رقابت های درون سرزمینی از هر حیث برای دوام و ادامه حیات ملت ها در جریان است. رقابتی كه می خواهد نشان دهد كدام فرهنگ و جامعه ای می تواند با آموزه های خود، بهترین سطح كرامت انسانی را به ارمغان بیاورد و جامعه را با خواسته ها و آرمان های انسانی كه شامل شهامت و شجاعت در دفاع از موجودیت سرزمینی و ملی است، اداره كند.

این روزها برخی از نكات قابل توجه در دنیای مجازی و سطح رسانه ای دیده شده و اتفاق افتاده كه قابل مقایسه در سطح كلان تفاوت فرهنگی و رفتاری ملت ها و نسل های پرورش یافته توسط ایشان است. مقایسه ای كه قابل تعمیم به فرداها ، جهت شناخت بهتر نسل امروز برای برنامه ریزی در آینده است:

۱- ماجرای شوشول یك بچه در یك برنامه زنده تلویزیونی

در یكی از برنامه های زنده مخصوص كودكان تلویزیون ایران مجری برنامه سوالی از بچه ها می پرسد و برای گرفتن جواب میكروفن را جلوی دهان پسر بچه ای می گیرد و او در جواب این سوال كه چه كارهایی را خودش مستقل انجام می دهد می گوید: " من شوشولم را خودم می شورم! "

این یك جواب از روی صداقت كودكانه به اهرمی برای كمپین های فیسبوكی و ... جهت دفاع از راست گویی پسر بچه توسط افراد فارس زبان كه سنگ ایرانیت را نیز به سینه می زنند تبدیل شد و تا مدتی حتی به سطح قهرمان ملی هم ارتقا یافت.

2- ماجرای شعر خوانی یك بچه در یك برنامه از پیش كنترل و پخش شده تلویزیونی (برنامه ۹۰)

در گزارشی كه در یكی از برنامه های ورزشی نود ویژه حواشی فوتبال بازی تیراختور آذربایجان و پرسپولیس پارسیان پخش شد. كودكی در دفاع از زبان مادری خود كه نشان از پرورش نسلی آزادی خواه و متعهد به فرهنگ و زبان سرزمین مادری خویش بود موجی از انتقادهای رسانه ای و تهدید ملی خوانده شدن توسط افراد و سایت ها و ... به راه افتاد كه زمانی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ داعیه شعارهای یكی از نامزدها را بر سینه چسبانده بودند كه حتی طرح ایالتی شدن ایران یكی از آنها بود.

این دو نكته بالا به این جهت یاد آوری می شود تا به مقایسه ای از سطح دو جامعه ای متفاوت ، دو فرهنگ مجزا و دو نسل متضاد پرورش یافته دست پیدا كنیم و ببینیم كه با وجود تسلط رسانه ای ، آموزشی و تبلیغات حجیم فرهنگی ، خود باختگی در نسل نو آذربایجان وجود ندارد و آرمان هایی كه یك ملت می تواند خود را برای رسیدن به آن فدا كند هنوز در این جامعه زنده است.

گرچه هنوز استفاده و تسلط قوی رسانه ای در بین افكار عمومی و روشنفكران جامعه آذربایجان در ایران به وجود نیامده تا بتواند كمپینی قوی جهت دفاع از كودك شعر خوان خود به راه بیاندازد و او را به عنوان قهرمان ملی خویش به رخ بكشند ولی این قدرت و قوی بودن و ماندن وقتی خود را به این صورت نشان می دهد هر معادله ای را به هم می زند تا سایتی چون تابناك آن كودك و شعرش را ضد ایرانی و تهدید ملی بخواند. مانند همان كسی كه وقتی قدرت مجادله و دفاع را در بحث های اعتقادی و دینی از دست می دهد و توان ادامه ندارد رقیب خود را به بی دینی و كافر بودن متهم می كند.

كلام آخر اینكه تسلط رسانه ای و هجمه فرهنگی گرچه نگرانی هایی را برای رصد كنندگان جامعه آذربایجان به وجود آورده است اما چنین شعرخوانی های ۲۰ ثانیه ای چنان آشفتگی و پریشان حالی را برای رقیبان فرهنگی به بار می آورد كه خود نوید قدرتی نهفته در خانه های كوچه پس كوچه های روستاها ، شهر ها و ... آذربایجان می دهد.

خلاصه این كه شما به فكر حمله كامنتی به صفحه فیسبوكی ملك عبدالله پادشاه عربستان باشید به مناسبت روز ملی خلیج فارس ، ما هم به فكر پرورش نسلی قوی برای دفاع دوباره و عملی در مقابل تهاجم واقعی در دنیای واقعی. ما باكری ها پرورش دهیم و شما شوشول شورها را. آخر هم ما بشویم تهدید ملی و تجزیه طلب و شما بشوید قهرمان ملی و میهن پرست. تفاوت ها را می بینی؟ ... تا ثریاست رفیق!

آرديني اوخو
دوشنبه 18 اردیبهشت 1391
بؤلوملر : إدمان,

به قهرمانی نزدیك شدیم؛ عدالت رعایت نشد

سرمربی تیم فوتبال سپاهان گفت: اگرچه در این مسابقه به تساوی رسیدیم اما با توجه به نتیجه بازی تراكتورسازی با مس سرچشمه به قهرمانی نزدیك تر شدیم.

به گزارش خبرنگار مهر زلاتكو كرانچار شامگاه یكشنبه پس از بازی تیمش مقابل ذوب آهن در چارچوب مسابقات لیگ برتر فوتبال كشور با اشاره به شرایط سپاهان اظهار داشت: با این تساوی به قهرمانی نزدیك شدیم و درحال حاضر تنها یك امتیاز تا قهرمانی فاصله داریم و باید بگویم تیم ما در مسابقه امروز بازی بزرگی كرد زیرا به نظر من ذوب آهن عملكرد خیلی خوبی از خود به نمایش گذاشت.

وی افزود: به نظر من بازیكنان سپاهان اصلا خسته نیستند زیرا در مسابقه امروز عملكرد فوق العاده ای داشتند اما این ذوب آهنی ها بودند كه عملكرد خیلی خوبی از خود به نمایش گذاشتند و توانستند از ما یك امتیاز بگیرند. به نظر من در مسابقه امروز عدالت رعایت نشد زیرا با توجه به موقعیت هایی كه بازیكنان ما ایجاد كردند می توانستیم پیروز میدان شویم.

سرمربی تیم فوتبال سپاهان تصریح كرد: بازیكنان سپاهان در مسابقه اصلا خسته نبودند و نشان دادند كه عملكرد خوبی از خود به نمایش می گذارند زیرا در این مسابقه همه دیدند كه تیم ما عملكرد خیلی خوبی از خود به نمایش گذاشت و نشان داد كه مدعی اصلی قهرمانی است. ما اگر در این مسابقه خسته بودیم حتما به ذوب آهن می باختیم زیرا ذوب آهن تیم قدرتمندی است.

كرانچار در مورد شایعات پیرامون حضورش در تیم ملی كرواسی اضافه كرد: من تماس یا پیشنهادی از این فدراسیون نداشتم اما اعلام می كنم كه با تیم سپاهان قرارداد دارم و تا زمانی كه قرارداد دارم با قدرت به كارم ادامه خواهم داد.

سپاهان امروز در دیدار مقابل ذوب آهن به تساوی بدون گل دست یافت.

خبرگزاری مهر

آرديني اوخو
دوشنبه 18 اردیبهشت 1391
بؤلوملر : إدمان,

لیگ برتر-هفته سی و سوم

استادیوم سهند تبریز

مس سرچشمه 0-تیراختور 0

یكشنبه 17 اردیبهشت

ساعت 17:00

داور: سعید بخشی زاده

استادیوم باهنر كرمان
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

بلدیه اسپور 0-فجر سپاسی 0

یكشنبه 17 اردیبهشت

ساعت 17:00

داور: البرز حاجی پور

استادیوم سهند تبریز

آرديني اوخو
جمعه 15 اردیبهشت 1391
بؤلوملر : إدمان,

جام یازدهمین دوره لیگ برتر فردا رونمایی می شود

جام یازدهمین دوره لیگ برتر فوتبال كشور(جام ایرانسل) فردا (شنبه) در محل سازمان لیگ رونمایی می شود.

به گزارش ایرنا، در این مراسم كه از ساعت 16 آغازمی شود، مسئولان فدراسیون فوتبال، سازمان لیگ و شركت ایرانسل حضور خواهند داشت.

پیش ازبرگزاری این مراسم هم نشست خبری پیش از مسابقه تیم های پرسپولیس با راه آهن و نفت تهران با داماش گیلان برگزار می شود.

هم اكنون در جدول رده بندی لیگ برتر و در فاصله دو هفته مانده به پایان رقابت ها، سپاهان با 65امتیاز صدرنشین است و تراكتورسازی با 62 و استقلال با 60 امتیاز در تعقیب این تیم هستند.

ایرنا

آرديني اوخو
جمعه 15 اردیبهشت 1391
بؤلوملر : إدمان,

قلعه نوعی برنامه خود را تا دوشنبه به باشگاه تحویل می دهد

عصر روز پنجشنبه سردار جعفری مدیرعامل باشگاه و امیر قلعه نوعی در گفتوگویی با هم به بررسی مسائل تیم و باشگاه پرداختند. در این گفتوگو جعفری از سرمربی تیم تراكتورسازی خواست تا برنامه فصل 12 را تا روز دوشنبه به باشگاه ارائه  دهند.

این برنامه در هیئت مدیره مورد بررسی قرار خواهد گرفت و بر اساس برنامه های پیشنهادی مدیرعامل تصمیم گیری خواهد شد.

سایت رسمی باشگاه

آرديني اوخو
جمعه 15 اردیبهشت 1391
بؤلوملر : إدمان,

یك سال دیگر هم در تراكتور می مانم

خدمت سربازی من تمام نشده و یك سال دیگر هم در تراكتور هستم.

احسان حاج صفی مدافع چپ پای تیم ملی همراه با دیگر ملی‌پوشان در اردو حضور دارد و فردا باید مقابل موزابیك به میدان برود. حاج صفی در گفت‌وگو با خبرنگار سایت گل در مورد شرایط تیم ملی و بازی با موزابیك می‌گوید:« تمرینات خوبی را پشت سر گذاشتیم و آماده این بازی هستیم. البته شناختی از موزابیك نداریم ولی به هر حال كادرفنی تیم ملی نكات لازم را در مورد این بازی به ما خواهند گفت.»

از حاج صفی در مورد وضعیت تراكتور و شانس قهرمانی این تیم سوال می‌كنیم كه او ادامه می‌دهد:« تیم ما در نیم فصل دوم نتایج خیلی خوبی گرفت و حالا شانس قهرمانی داریم اما شانس قهرمانی سپاهان خیلی بیشتر است. ما در نیم فصل اول امتیازهای مفتی را در بازی‌های خانگی از دست دادیم كه این موضوع به ضررمان شد. همین چند هفته پیش هم مقابل فجرسپاسی 2 امتیاز حساس را از دست دادیم و اگر آن بازی را می‌بردیم شرایطی خیلی فرق می‌كرد. با این حال منتظریم تا سپاهان امتیاز است بدهد و امیدوارم ذوب آهن سپاهان را شكست دهد. آنها همیشه مقابل سپاهان نتایج خوبی می‌گیرند و می‌توانند این بار هم به پیروزی برسند.»

از حاج صفی در مورد وضعیتش برای فصل اینده سوال می‌كنیم كه او می‌گوید:«خدمت سربازی من تمام نشده و یك سال دیگر هم در تراكتور هستم. پیشنهادهایی دارم و حتی مدتی پیش هم یك پیشنهاد خارجی داشتم اما فعلا باید در تراكتور بمانم.»

حاج صفی در مورد وضعیت امیر قلعه‌نویی و اینكه آیا او در تراكتور خواهد ماند یا خیر خاطرنشان می‌كند:«احساس می‌كنم كه احتمال ماندن قلعه‌نویی زیاد است. من شنیده‌ام كه او در تراكتور می‌ماند و فكر نمی‌كنم به تیم دیگری برود.»

نود

آرديني اوخو
جمعه 15 اردیبهشت 1391
بؤلوملر : إدمان,