آنالیز كلی بازی

در عمق ِ دفاع ِذوب آهن یك حفره عمیق باز شده بود،باید كار ذوب آهن در همان نیمه نخست تمام می شد تا نتوانند با ترمیم آن در نیمه دوم به دروازه تراختور نزدیك شوند.اكثر توپ های تراختور توسط كیانی به كریمی می رسید تا او با پاس های دقیق انصاری فرد و ابراهیمی را در شرایط ایده آل قرار دهد.هر بازیكنی كه از بین این دو صاحب توپ می شد، دیگری را در شرایط تك به تك قرار می داد. بسته به شرایط، احمد زاده از چپ و ربیع خواه از راست اضافه می شدند.در نیمه دوم با بسته شدن حفره، وظیفه ابراهیمی و ربیع خواه دور زدن مدافعان از كناره ها بود كه موفق بودند اما ضربات با بدشانسی یكی پس از دیگری به تیر دروازه اصابت می كرد.

ذوب آهن نیمه نخست سردرگم بود،با حدادی فر در حفظ توپ اگرچه میانه میدان قدرتمندی داشتند اما با جایگزینی زنیدپور خط هافبك آنها پویا تر شد.هدف آنها نفوذ از سمت راست تراختور و ارسال توپ به سمت چپ تراختور بود كه هر دو گل آنها بدین صورت وارد دروازه تراختور گشت.آنها بدلیل حضور كیانی و نصرتی،از عمق چشم پوشی كردند.به علت سرعت كم ایران پوریان و نفوذهای پی در پی این بازیكن،سمت راست تراختور را جهت یورش انتخاب كردند،از طرف دیگر حمله از جناح راست تراختور به معنی سانتر به جناح چپ بود،جایی كه اسدی و گردانی كوتاه قامت كاری از پیش نمی بردند.جالب اینجا بود كه حتی فرشاد احمد زاده هافبك سمت چپ تراختور نیز بسیار كوتاه قامت بود.

پیش زمینه ؛ تیم بدون تمرین

تیم در اكثر زمان های بازی عالی بود.علی الرغم اینكه كریمیان ،تأثیرگذارترین هافبك خود را هم در اختیار نداشت. علاوه بر آن نبود دقیقی و بائو نیز دست سرمربی را حسابی برای این بازی بسته بود.به همه اینها شرایط روحی و روانی كاظمیان را هم اضافه كنید به هر صورت،تراكتوری ها هفته قبل به جای آنكه در مستطیل سبز تمرین تاكتیكی كنند در مستطیل های باریك بیمارستان امام رضا(ع) با نگرانی قدم رو می رفتند!
مجبور بودیم از این بازی انتظار آنچنانی نداشته باشیم اگرچه خیلی بهتر از دو بازی قبل بود.


دو فوروارد مكمل

سیستم تراختور چون بازی قبل 442 بود اما این بار 442 معقول! چرا كه دو فوروارد نوك تراختور در این بازی به جای همسان بودن مكمل بودند.یكی بازیكن بلند قدتر با قدرت پاس دهی بالا(كریم انصاری فرد) و دیگری بازیكن سرعتی و خط آفساید شكن(محمد ابراهیمی).


تغییرات اجباری

در میانه میدان فرشاد احمد زاده جوان جایگزین میثم بائو و محسن ربیع خواه جایگزین مهدی كریمیان شده بود. فرشاد احمد زاده اعتماد به نفس بیش از اندازه از خود نشان داد، دونده بود اما كم تجربه، دروازه خالی را به بیرون زد و روی صحنه گل ذوب آهن به خاطر فیزیك نامناسب به طور اجتناب تاپذیر نتوانست مدافع بلند قد جلو كشیده ذوب آهن را مهار كند.تك رو بود،كم توپ لو نداد.

از طرف دیگر،هر اندازه كه احمد زاده خوب نبود ،ربیع خواه عالی بود.او بسیار دونده ظاهر شد.مهم باز كردن دروازه خالی ذوب آهن نبود،مهم استارت سریع ربیع خواه برای خارج كردن هم تیمی از تنگنا بود.روی گل سوم هم نقش بسزایی داشت و در واقع پاس گل داد.علاوه بر آن در اكثر شرایط با دوندگی بی امان خلاء ایستایی بازیكنان فانتزی را پر كرد.


كریمی 90 دقیقه ای چگونه؟

كریمی در 95-96 دقیقه حضورش در بازی،سه بازه متفاوت سپری كرد،نیمه اول عالی بود،اكثر توپ های ارسالی به انصاری فرد توسط كریمی انجام شد.اما نیمه دوم از نظر بدنی كم آورد،نباید از او انتظار دوندگی 90 دقیقه ای داشته باشیم.البته زمانی كه تیم در شرایط فشار و زیر حمله حریف قرار می گیرد عملاً چنین بازیكنانی از مدار بازی خارج می شوند. وقتی تراختور بازی با اختلاف دو گل برده را با تساوی عوض كرد یعنی اینكه خیلی قبل تر از آنكه تراختور گل اول را دریافت كند بازیكنی جوان تر باید با كریمی تعویض می شد! اما اینگونه نشد و تراختور بازی برده را با تساوی عوض كرد، زمانی كه ذوب آهن گل دوم را زد،خوشبینانه چشم از 2 امتیاز پوشیدیم.اما زمانی كه در وقت های تلف شده توپ مقابل پاهای كریمی قرار می گیرد و تنها یك مدافع مقابل او قرار دارد ایمان می آوریم كه گل برتری به ثمر خواهد رسید.بازه سوم همین تك گل نجات بخش تراختور در دقایق پایانی بود. یه فرضیه و آن اینكه از یك سو شاید اگر كریمی زودتر تعویض می شد بازی 2-0 تمام می شد و فرضیه دیگر آنكه شاید هم اینگونه نمی شد و اگر كریمی تعویض می شد كدام بازیكن قادر بود گل تراختور را با ظرافت تمام وارد دروازه حریف كند؟
پس اینجا یك مسأله مهم؛كریمی بازیكن 90 دقیقه ای نیست اما می تواند 90 دقیقه مثمر ثمر واقع شود! این به چه معنی ست؟
اینكه نباید شمار هافبك های فانتزی تیم با حضور كریمی بالا رود.
باید كریمی فانتزی-كاری كند در عوض كسی به مانند ربیع خواه فقط و فقط بدود! تا فضای خالی كریمی را نیز پوشش دهد.كریمی به جای آنكه توپ را حمل كند پاسهای چند ده متری دقیق می دهد در عوض جایی كه باید خود در آنجا حضور داشته باشد،سایر بازیكنان باید جور او را بكشند.
بدون شك اگر بازیكنی بسان ربیع خواه به جای احمد زاده در تركیب تراختور به بازی گرفته می شد،تراختور،ذوب آهن را با نتیجه بسیار سنگین تر شكست می داد.
حل كردن این مسأله بر عهده كارد فنی ست اما به نظر می رسد كریمی می تواند 45 دقیقه نخست را كنار دست كیانی بازی كند.تا با بازی ایستایی و پاس های پشت مدافعان وظیفه خود را به نحو احسن انجام دهد اما هر اندازه كه به لحظات پایانی بازی نزدیك می شویم سیستم تراختور تغییر كند و كریمی بسیار نزدیك به محوطه حریف شود.اینكه 442 لوزی یا سهمی تراختور به 4312 تبدیل شود و آن تك بازیكن پشت دو مهاجم كریمی باشد یا یك هافبك جنگنده جایگزین كریمی شود و كریمی جای یك مهاجم خسته را در خط حمله بگیرد با مربی ست اما بازی دادن به یك شكل واحد به بازیكنی كه توان بازی درگیرانه در 90 دقیقه را ندارد هم تیم را تحت فشار می گذارد و هم كارایی و بازدهی بازیكن را پایین می آورد.


جسارت شوت زدن

پس از رفتن توزی،تراكتور بازیكنی كه جسارت شوت زنی به سمت چارچوب دروازه حریف را داشته باشد را نداشت.كمی تا قسمتی فلاویو و حاج صفی.
اما ربیع خواه و گردانی بازیكنان شوت زن نشان داده اند از طرفی دقت شوت های كیانی نیز به نسبت فصل قبل بهتر شده است.ربیع خواه و كیانی به نسبت پستی كه دارند راحت تر خود را در شرایط شوت زنی قرار می دهند اما برای آنكه گردانی فرصت شوت زنی داشته باشد باید طرح و برنامه ای ریخت.


سیستم دفاعی ، پاشنه آشیل تیم

دفاع راست در این بازی پاشنه آشیل تراختور بود.در دقیقه 39 اشتباه وحشتناك دروازه بان و عدم پوشش از ایران پوریان نزدیك بود ذوبی ها را خیلی زودتر به گل برساند اما كار با توپ اضافی ایران پوریان در نیمه دوم یك كرنر مفت به ذوب آهن داد كه همان توپ وارد دروازه تیم شد. نكته جالب كرنر، بازی شروع سریع و كوتاه ذوب آهنی ها بود و آن اینكه مگر در این شرایط تقسیم وظایف نمی شود!؟ چرا باید بازیكنان به جای تمركز به این مسأله سردرگم باشند تا كرنر، یك شروع سریع و كوتاه و درنتیجه به پاس گل اول ذوب آهن تبدیل شود؟


تعویض ها

احمد زاده برای این بازی سنگین تجربه كافی نداشت ،كارد فنی تیم بدرستی تشخیص داد كه باید تعویض شود ولی باسارا همچون بازی دوم نیز چیز قابل توجهی از خود نشان نداد! اگرچه این بار فرصت به نسبت بیشتری برای اثبات خود داشت.اما یك تعویض ناموفق لقب گرفت.تشخیص ترمیم منطقه درست بود اما تشخیص در فصل نقل و انتقالات لااقل تا هفته سوم اشتباه از آب در آمد. اولین اشتباه باسارا خودخواهی این بازیكن در محوطه جریمه بود،توپی كه ابراهیمی به او سپرد در شرایط 3 به 3 با خودخواهی تمام با فاصله بسیار به بیرون نواخته شد.موقعیت دوم نیز با پاس دقیق ابراهیمی شكل گرفت،این بار باسارا از چند قدمی توپ را به آسمان كوبید.اما این پایان كار این هافبك نبود چرا كه پاس اشتباه این بازیكن در چهارمین پا به توپی پس از ورود،شرایط ضد حمله ذوب آهن را شكل داد تا تراختور گل دوم را نیز كه دوباره از جناح راست خود پیریزی شده دید،در درون دروازه خود ببیند.


بهترین بازیكن میدان

لك: 6/10 (یك واكنش دیدنی با رفلكس بدنی بالا در اولین حمله جدی ذوب آهن،یك اشتباه در خروج، دفع دو ضرب ضربه سنگین در دقیقه 65،دفع موقعیت 99% در شرایط تك به تك و نا متعادل)
ایران پوریان: 5/10 (كار اضافی با توپ و تقدیم كرنر به ذوب آهن و شكل گیری گل اول، ،جا ماندن در گل دوم)
نصرتی:7/10 (خنثی كردن موقعیت خطرناك دقیقه 39،هشیاری بازیكن و دفع توپ بسیار خطرناك در دقیقه 65 )
اسدی:6/10 (بازی متوسطی انجام داد،اما در شروع مجدد ها مفید بود)
گردانی:5/10 ( ضربه خطرناك خارج از چهارچوب،در سمپ چپ روز آرامی را سپری كرد)
كیانی: 7/10 ( شون خطرناك خارج از چهارچوب،عرض دادن به بازی، تقسیم درست توپ در میدان،عدم تصمیم گیری سریع در یك مورد، اعتراض های نا به جا و دریافت كارت زردهای بی جا)
كریمی:7/10 ( پاس های دقیق بلند و پاس های سریع تك ضرب،پاس ما قبل موقعیت خطرناك،گل سوم با مهارت بالا)
ربیع خواه:7.5/10 (گل اول،شوت خطرناك در چهارچوب،مانور در كناره ها،همكاری تیمی،شوت خطرناك خارج از چهارچوب،شوت به تیر دروازه،مانور در كناره ها و پاس گل سوم،دوندگی بی امان)
احمد زاده:3.5/10 ( از دست دادن موقعیت تك به تك و عدم كنترل مهاجم حریف در گل اول،حركات اضافی با توپ،از دست دادن چند توپ در شرایط عادی،عدم پاسكاری در زمان مناسب)
ابراهیمی : 8/10 (پاس ما قبل گل اول،گل دوم بزیبایی،دور زدن مدافع مستحكم ذوب آهن و پاس به بیرون كه با بی دقتی مهاجمین به تیر دروازه اصابت كرد،پاس خطرناك به باسارا در محوطه جریمه حریف،سانتر خطرناك به دهانه دروازه كه با بی دقتی باسارا به بیرون رفت،دور زدن از كناره ها و یك بار دیگر عبور از سد دفاع میانی،حمل توپ و ضربه خطرناك در شرایط پرفشار و اصابت توپ پس از گذر از میان پاهای دروازه بان به تیر دروازه،دوندگی بالا)
انصاری فرد:9/10 (پاس گل اول،دومین پاس گل انصاری فرد یك پاس جهانی بود،پاس تك به تك،پاس عالی و ایجاد موقعیت خطرناك برای كاظمیان،گل چهارم با حرفه ای گری تمام،دوندگی بالا،تیم وورك بالا و از خود گذشتگی)
باسارا : - ( از دست دادن موقعیت خطرناك از پاس ابراهیمی،لو دادن توپ كه منجر به گل تساوی ذوب آهن شد،از دست دادن موقعیت عالی در دهانه دروازه از سانتر ابراهیمی)

كارد فنی: در دو بازی نخست نیمه مربیان را با نتایج مشابه 1-0 باخته است،بازی سوم نیز در شرایطی كه تا دقیقه 91 ، 2-0 واگذار كرده بود با دو گل معجزه آسا ،به تساوی 2-2 انجامید.تشخیص تعویض احمد زاده درست بود اما بازیكن جایگزین بسیار ضعیف عمل كرد.كاظمیان نیز در گل های سوم و چهارم نقشی نداشت.در واقع تعویض ابراهیمی اشتباه هم نباشد خنثی بود.

چهارشنبه 16 مرداد 1392
بؤلوملر : إدمان,