زیارت مستحبی مهمتر است یا زلزله آذربایجان؟
در همه جای دنیا رسم معمول این است كه وقتی حادثه ای غیر مترقبه روی می دهد سران كشورها اگر در سفر باشند ،برنامه های خود را نیمه كاره رها كرده و به كشورشان بر می گردند اما احمدی نژاد در شرایط زلزله یك روز زودتر از موعد مقرر به عربستان رفته تا قبل از اجلاس به زیارت مستحبی مدینه منوره برود!
آفتاب: سفر آقای احمدی نژاد رییس جمهوری اسلامی ایران به عربستان به همراه نزدیك ترین یاران سیاسی خود ، از جمله بقایی ومشایی و چند تن از وزرای كابینه ، "یك روز زودتر از موعد اجلاس عربستان" در شرایطی كه حتی دو روز هم از از فاجعه زلزله در استان آذربایجان شرقی با آن هم كشته و مجروح و بی خانمان ، نگذشته ، شگفتی جدیدی در برابر دیدگان مردم قرار داده است.

در شرایطی كه درباره عملیات امداد و نجات در مناطق زلزله شده حرف ها و حدیث های زیادی وجود دارد و هنوز تعدادی از هموطنانمان احتمالا در زیر آوار مانده اند و نیازمند كمك هستند ، رییس جمهوری كشوری كه این فاجعه در آن رخ داده تازه یك روز زودتر از موعد مقرر پای در راه یك سفر خارجی گذاشته است كه اساسا حتی در صورت عدم وقوع این فاجعه نیز رفتن به چنین سفری از سوی بسیاری از ناظران سیاسی زیر علامت سوال بزرگی است.

در همه جای دنیا رسم معمول این است كه وقتی حادثه ای غیر مترقبه روی می دهد سران و رهبران آن كشورها اگر در سفر باشند ، لااقل برای نمایش همدردی و نشان دادن این مساله كه در كنار آلام مردم خود هستند ، برنامه های خود را نیمه كاره رها كرده و به محل حادثه و یا لااقل دفتر كار خود می روند تا از نزدیك بر عملیات امداد و نجات نظارت كنند و شخصا پیگیر ماجرا شوند.

مثال های زیادی را می توان در این زمینه ذكر كرد ، همین چند روز پیش باراك اوباما رییس جمهوری آمریكا كه برای یك سفر انتخاباتی به یكی از ایالت های آمریكا رفته بود پس از حادثه تیراندازی در سینمایی در كلرادو كه به كشته شدن 14 شهروند آمریكایی انجامید برنامه خود را سریعا قطع كرد و به كاخ سفید بازگشت .

سال گذشته حامد كرزی رییس جمهوری افغانستان هنگامی كه برای شركت در اجلاس سازمان همكاری های شانگهای به چین رفته بود پس از حادثه كشتار غیر نظامیان افغان به دست نیروهای آمریكایی در ولایت لوگار ، سفر خود را نیمه تمام گذاشت و به كابل بازگشت. كرزای در دسامبر سال گذشته میلادی نیز كه به چند كشور اروپایی سفر كرده بود پس از وقوع چند انفجار انتحاری در روز عاشورا كه به كشته شدن دهها تن از شیعیان عزاداركشورش انجامید سفر خود را نیمه تمام گذاشت و به كشورش بازگشت.

همین چند هفته پیش رجب طیب اردوغان نخست وزیر تركیه وقتی هواپیمای این كشور توسط سوریه سرنگون شد ، در یك سفر رسمی در برزیل بود و پس از این حادثه سفر خود را نیمه تمام گذاشت و به آنكارا بازگشت.

اینها در حالی است كه در تمام مثال های مورد اشاره حوادثی رخ داده و تمام شده بودند در حالی كه وقتی زلزله ای شدید و پر تلفات به وقوع می پیوندد ، تازه مشكلات و مصائب شروع می شود و باید نیاز دهها هزار انسان بی خانمان به دریافت مداوم و روزانه مواد غذایی ، سوختی ، درمانی و بهداشتی ، آب ، پتو ، چادر و... تأمین شود.

در چنین شرایطی آقای احمدی نژاد شال و كلاه كرده است و به سفری غیر ضرور خارجی رفته است كه حتی اگر در صورتی كه زلزله هم نمی آمد ، كارشناسان و صاحب نظران بسیاری معتقد بودند كه رییس جمهوری نباید به چنین سفری برود چرا كه تنها 3 هفته دیگر كشورمان میزبان برگزاری اجلاس سران جنبش عدم تعهد در تهران است و آقای احمدی نژاد از ملك عبدالله پادشاه عربستان برای شركت در این نشست دعوت كرده است در حالی كه خبرهای رسیده از منابع دیپلماتیك حاكی است كه پادشاه عربستان به تهران نخواهد آمد و حتی خبرهای غیر رسمی حاكی است كه دولت ریاض در حال رایزنی با سران دیگر كشورها برای مجاب كردن آنها برای عدم شركت در نشست تهران است!

باید از آقای احمدی نژاد پرسید: وقتی برای دعوت از پادشاه عربستان نماینده ای به این كشور نمی فرستد و سفیر كشورمان در ریاض دعوت نامه ملك عبدالله را به دولت عربستان تقدیم كرده ، و این مساله خود گویای سطح روابط دو كشور است ، آقای احمدی نژاد با چه توجیهی برای شركت در نشست عربستان ،رأساً و آن هم با هیاتی عالیرتبه به مكه می رود؟!

وانگهی اگر آقای احمدی نژاد حرف یا طرحی برای ارایه درباره بحران سوریه داشت چرا دو سه روز پیش كه نشست مشورتی تهران درباره بحران سوریه برگزار شد و میهمانان نشست به حضور او برده شدند تا برایشان سخنرانی كند حتی یك كلمه درباره سوریه حرف نزد؟!

چرا وقتی سعودی ها نه در اجلاس مشورتی تهران درباره سوریه شركت كردند و نه معلوم نیست كه ملك عبدالله دعوت ایران را خواهد پذیرفت یا نه ، آقای احمدی نژاد با شركت در نشست مكه به این اجلاس عربستانی ها وزن و وجاهت بیشتری بدهد ؟!

همچنین نكته مهمی كه نباید بدان بی توجه بود این است كه این اجلاس صرفا یك نشست چند جانبه درباره بحران سوریه است ، نه سفری دوجانبه كه طی آن ، وزرای مختلف دو طرف ، در زمینه های مختلف اسناد همكاری مبادله كنند. لذا هیچ ضرورتی نداشته كه احمدی نژاد این همه وزیر و معاونش را با خود ببرد و اعتباری بیشتر به سعودی ها بدهد!

نكته جالب توجه این كه احمدی نژاد و دولتمردان همراهش ، یك روز زودتر به عربستان رفته اند تا روز قبل از اجلاس را در مدینه بگذرانند و زیارت كنند و بعد ، به مكه بروند و در نشست عربستان شركت كنند! و البته هیچ كس از این دولت انتظار ندارد پاسخ بدهد كه در این شرایط ، آیا رفتن به مناطق زلزله زده واجب بود یا زیارت مستحبی در مدینه؟

منبع: عصر ایران
كد مطلب : 167434

دوشنبه 23 مرداد 1391
بؤلوملر : زلزله آزربایجان,