شاید مسئولان شهرداری زمانی كه یسیچ را با ادعاهایی مانند بومی گرایی اخراج نمودند تصور نمی كردند این تیم در چنان وضعیت بغرنجی گرفتار آید كه یكی از كاندیداهای اصلی سقوط به لیگ پایینتر باشد اما گرچه «حقیقت» تلخ است اما اغلب گریزی از آن نیست.

مدیرعامل این باشگاه در مصاحبه ای كه با خبرگزاری مهر در خصوص جایگزینی مربی دیگری بجای مدیرروستا انجام داده بود اعلام نموده بود:

"هر چند تیم ما نتایج خوبی را كسب نكرده است اما هنوز به این نتیجه نرسیده‌ایم كه سرمربی تیم را به واسطه این نتایج تغییر بدهیم. میرمعصوم سهرابی در گفتگو با مهر در خصوص شكست شهرداری در بازی خانگی مقابل صبای قم تصریح كرد: تیم ما در نیمه اول بازی خوبی به نمایش گذاشت و می‌توانست چند گل بزند اما بازیكنان از این فرصت‌ها به خوبی استفاده نكردند. در حالی كه می‌توانستیم برنده بازی باشیم اما تیم صبا از اشتباهات ما به خوبی استفاده كرد و به گل رسید. حالا تمام تلاش ما این است تا حداكثر امتیاز را از 6 بازی باقیمانده در لیگ به دست بیاوریم و از انتهای جدول جدا شویم.

وی با بحرانی خواندن وضعیت تیم فوتبال شهرداری تبریز تاكید كرد: در حال حاضر داریم به این فكر می‌كنیم كه چطور از این شرایط بحرانی خارج شویم. ما دنبال این هستیم تا انگیزه و تمركز را به بازیكنان برگردانیم و این كار را با صحبت كردن و تذكر دادن انجام می‌دهیم."

مدیر عامل این باشگاه حتماً ملتفت می باشد كه تمامی تیمهایی كه در تلاطم بین رفتن یا ماندن دست و پا می زنند برای فرار از شرایط بحرانی تقلا می نمایند. اگرچه وضعیت این تیم بگونه ای است كه هم به جهت پافشاری مسئولان این تیم در خصوص درست بودن تصمیم اخراج یسیچ و نیز به علت آنكه اخراج مدبرروستا تبعات مالی برای این باشگاه به همراه خواهد داشت و در صورت اقدام برای كنار گذاشته شدن وی باشگاه باید جیرینگی مبلغ قراردادش را بپردازد و وی نیز علی الظاهر كسی نیست كه حتی اگر تیم را به خاك سیاه نیز بنشاند ضعف خود را پذیرفته و محترمانه از این تیم كنار رود اما به رغم آنكه متولیان این باشگاه، بویژه مدیرعامل آن حداقل در ظاهر تلاش می نمایند كه مشكلات این تیم و خطر بزرگی كه آن را تهدید می نماید را كمتر از حد معمول جلوه داده و بعبارتی آن را پشت گوش بیندازند اما اگر وضعیت اینگونه پیش رود تردیدی در تحمل خسران بزرگی از سوی این تیم وجود ندارد. در این میان نكته ی قابل تأمل در خصوص مدارای اجباری این باشگاه با مدیروستا آنست كه این مربی نه چندان توانا كه تجربه ی سقوط دادن تیمهای دیگری را نیز به لیگ پایین دست داشته است در صورت افتادن شهرداری بدون آنكه ككش نیز بگزد پول خود را گرفته و در انتظار فرصت بادآورده ی دیگری خواهد نشست كه در این بین فقط و فقط فوتبال اذربایجان لطمه خواهد دید. اكنون شرایط تهدید كننده ی شهرداری بگونه ای نیست كه به مصداق آن داستان معروف مدیرروستا كشتی این تیم را سوراخ نماید و بگوید داشتم جای خود را سوراخ می نمودم اگر كشتی این تیم به گل بنشیند همه ی اركان این تیم به ته دره سقوط خواهند نمود و البته در این گیر و دار كمترین ضرر متوجه مدیرروستا و بازیكنان شهرداری كه نه عرقی به این تیم دارند و نه مسئولیتی در قبال آن احساس می نمایند خواهد شد.

در سطح دنیا متولیان تیمهایی كه در چنین وضعیتی گرفتار می شوند بیشتر از حد بپای مربیان ننشسته و برای تزریق شوك و انرژی مثبت ناگزیر از جایگزینی مربی می باشند. در همین روزها و هفته های اخیر بود كه «آندره ویلاس بواس» مربی چلسی و «كلودیو رانیری» مربی اینترمیلان از تیم خود اخراج شدند كه در نمونه ی چلسی اخراج بواس و جایگزینی «دی متئو» بجای وی مثبت بوده و این تیم نتایج قابل قبولی را كسب نموده است. وقتی مربیان در چنین بن بستی گرفتار میشوند، بویژه تیمهایی كه بر لبه ی پرتگاه قرار می گیرند تغییر مربی برای دمیدن روح تازه ای بر آن اجتناب ناپذیر می باشد.

چیزی كه باید مدیرعامل شهرداری مد نظر قرار دهد این است كه وقتی تیمی در چنین شرایط بغرنجی غوطه ور میشود مشكل با شماتت بازیكنان و تحت فشار قرار دادنشان جهت آگاهی از وضعیت مخاطره آمیز آن نمی تواند رفع گردد. با در نظر گرفتن آنكه فوتبال بیشتر از جنبه های فیزیكی با مسائل روحی-روانی تیمها عجین می باشد برای تیمی كه اینگونه با افت شدید مواجه می گردد تغییر اوضاع احاطه كننده ی آن بهترین راه حل به نظر می رسد كه مؤثرترین تغییر معمولاً در جایگزینی سرمربی جسته میشود.

مدیرعامل باشگاه شهرداری تبریز در خصوص شایعه "بركناری علی اصغر مدیرروستا و مذاكره مسئولان این باشگاه با صمد مرفاوی" گفت:

"هر چند تیم ما وضعیت خوبی ندارد اما كادر فنی بركنار نمی‌شود. فعلا تصمیم نگرفته‌ایم مدیرروستا را بركنار كنیم و كادر فنی را تغییر بدهیم. علاوه بر این خبر مذاكره ما با مرفاوی شایعه است. ما با هیچ مربی مذاكره نداشته‌ایم."

جاری شدن چنین صحبتهایی از زبان مدیرعامل باشگاه شهرداری تعجب زیادی را برنمی انگیزد زیرا خود كرده را تدبیر نیست. در شرایطی كه این تیم از 6 هفته مانده به پایان لیگ تقریباً دستها را به علامت تسلیم بالا برده است امروز (سه شنبه-15 فروردین) خبری بر روی خروجی خبرگزاریها قرار گرفت كه حاكی از انتخاب بیژن عزیزی كه ظاهراً در تیم پرسپولیس همكار حمید استیلی بوده است بعنوان مشاور فنی اصغر مدیرروستا بود. پرسپولیس در زمان مربیگری حمید استیلی یكی از بدترین دوران خود را طی نمود و انتخاب دستیار وی به عنوان مشاور مدیرروستا این سؤال را به ذهن علامندان فوتبال آذربایجان متبادر می نماید اگر ایشان واقعاً كمكی می توانست بكند چرا به پرسپولیس نتوانست كاری انجام دهد؟. در وضعیتی كه شهرداری از ریشه مشكل دارد حرس نمودن شاخ و برگ آن چه تأثیری می تواند داشته باشد؟. مشكل شهرداری آنست كه سازمان تیمی، هارمونی و انگیزه و روحیه ی تیمی آن بكل تخریب گشته است و رفع این معضل فقط با تغییری اساسی می تواند انجام شود اما به نظر می آید كه مسئولان شهرداری آنقدر می خواهند خود را در هزار توی تصمیمات غلط سرگردان نمایند كه كورسوی اندك امید باقیمانده نیز به یأس مبدل شود. حدوداً 10 سال پیش در سال حضور تیراختور در اولین دوره ی لیگ برتر در استادیوم باغشمال 3 بر صفر مقابل برق شیراز شكست خورد و مطبوعات نوشتند «سقوط آزاد تراكتور در باغشمال». اینگونه بی عملی و نظاره گر صرف بودن مدیران شهرداری مؤید آنست كه گویا آنان هم چندان بدشان نمی آید كه شهرداری هم سقوط آزاد نماید!

 

شنبه 19 فروردین 1391
بؤلوملر :